Cari Blog Ini

APA ITU BB CREAM??

Encera BB Cream adalah produk penjagaan kulit pelbagai guna dengan fungsi kosmetik bervariasi. Ia adalah penutup asas (mekap semulajadi, panahan matahari, pelembap, pengawal minyak dengan ciri-ciri penyembuh (menjana semula kulit), anti penuaan serta pemutih.

BB Cream juga mampu menyamakan warna tona kulit, bintik hitam, kesan parut dan menambah seri kulit tanpa kesan mekap asas yang tebal. Penggunaan produk ini yang berlanjutan akan meningkatkan tekstur keseluruhan kulit dan mengurangkan parut jerawat.

Encera BB Cream amat sesuai bagi semua jenis kulit terutama bagi jenis yang sensitif dan mudah berjerawat.


Ketahui mengapa BB Cream adalah yang terhangat!

BB Cream produk kecantikan yang begitu popular di ASIA. Sejarah BB Cream sebenarnya bermula sejak tahun 1960 sewaktu krim sapu yang pertama diperkenalkan sebagai sejenis kosmetik umum. Pada mulanya ahli darmatologi menggunakannya untuk membantu pesakit pembedahan laser bagi melindungi, melembut dan membina semula kulit mereka yang sensitif itu selain memberikan perlindungan daripada parut dan kemerahan pasca pembedahan.

Kehangatan produk ini bermula pada tahun 2006 dan kebanyakan artis terutama di Korea menggunakan produk BB Cream ini bagi mencapai rupa menawan yang semulajadi. Di sinilah bermulanya "gaya hidup tanpa mekap". BB Cream juga begitu popular dengan "krim ajaib" keberkesanan memperbaiki kulit. BB Cream nyata berbeza dengan produk lain sebagai kosmetik dan untuk perawatan kulit.

Rahsianya berada di dalam Sel Tangkal Epal

Encera BB Cream dirumus daripada Sel Tangkal Epal dari buah epal swiss-German yang terancam dikenali sebagai Uttwiler Spatlauber untuk memberi satu penyelesaian unik dalam anti penuaan untuk semua lapisan umur.

Jimat Masa, Jimat Wang!

Encera BB Cream amat mudah digunakan. Ia merupakan produk gabungan yang mengatasi kesemua produk kosmetik harian anda. Ia memudahkan rutin konvensional kepada penggunaan yang ringkas dan mudah.

Dengan satu aplikasi BB Cream yang mudah, anda tidak perlu lagi memakai pelembap, pelindung matahari, ubat jerawat, losyen, penutup, bedak asas, krim pemutih dan anti penuaan.

Fungsi Encera BB Cream

1. Menutup kulit bermasalah secara lembut dan semulajadi. Hanya sedikit sahaja bagi menyamakan warna kulit.
2. Sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.
3. Selepas menggunakan selama 15-20 minit, ia menyesuaikan warnanya mengikut kulit anda secara semulajadi.
4. Kesan pelembap. Membantu kulit mendapat kesan optimum.
5. Tona kulit yang tidak sama akan dilitupi secara semulajadi. Warna kulit gelap dan lesu akan menjadi putih dan bersinar.. 


Memberikan pelitupan seperti bedak asas dengan menutupi jerawat, liang, parut, garisan dan tona kulit yang tidak sekata. Membantu merapatkan liang dan memperbaiki keadaan kulit.

Ia bertindak sebagai lapisan pelindung yang mengawal lebihan minyak dan pada masa yang sama membekalkan kelembapan yang cukup kepada kulit daripada sinaran UV dan pencemaran alam sekitar..

Sebulan Selepas penggunaan Berterusan:

Selepas penggunaannya selama sebulan, ia akan menjadikan kulit anda lebih licin, halus dan sentiasa segar.

Ciri-ciri dan faedah Encera BB Cream.
1. Menghasilkan rupa yang semulajadi dan "tanpa mekap"
2. Memberikan pelitupan yang sempurna tanpa menyumbat liang kulit.
3. Berfungsi seperti pelembap berwarna.
4. Menutup semua jenis pigmentasi, perubahan warna, jerawat dan kesan parut pada kulit.
5. Mempunyai ciri-ciri yang melembut, melembap dan menghaluskan kulit.
6. Mengalakkan penumbuhan kulit bagi menghasil dan mengekalkan keremajaan.7. Mengandungi pelindung UV untuk kesihatan kulit (SPF35/PA+++)